Passa Porta Festival 2017

24 maart 2017 - 26 maart 2017

Van 24 tot 26 maart 2017 gonst het in de Brusselse straten weer van de literaire bedrijvigheid. Tijdens de zesde editie van het Passa Porta Festival delen een honderdtal Belgische en internationale schrijvers in alle mogelijke talen en genres een weekend lang hun ideeën, hun liefde voor het woord en hun passie voor teksten. Een maand voor zijn festival onthult het internationale literatuurhuis het complete festivalprogramma en geeft er een feestelijk voorsmaakje van in drie steden, in gezelschap van de Noorse schrijfster Erika Fatland.

38768.passa porta 2017.jpg

Passa Porta Festival vindt elke twee jaar plaats in Brussel. De editie van 2017 start vrijdag 24 maart in het Brusselse cultuurhuis Flagey met een optreden van Paul Auster. De schrijver van boeken als Maanpaleis, Leviathan en Orakelnacht gaat daarbij in gesprek met VRT-journaliste en auteur Annelies Beck. Naast het oeuvre van Auster, waarin toeval en sterfelijkheid een grote rol spelen, komt ook zijn nieuwe roman 4 3 2 1 (De Bezige Bij) aan bod.

Na de opening op vrijdag is er in het weekend een parcours door Brussel met meer dan tachtig gesprekken, debatten, voorleesmomenten en originele presentaties op twintig verschillende locaties. De organisatie koos er dit jaar voor om het parcours te verspreiden over twee dagen en twee verschillende buurten: zaterdag in de Dansaertwijk en zondag in de ‘noordelijker’ regionen tussen Le Wolf en KVS.

Zaterdag 25 maart wordt in de Beursschouwburg een avond gehouden onder de noemer ‘Duality’. Auteurs uit binnen- en buitenland vormen hierbij verrassende duo’s met andere kunstenaars. Zondag 26 maart wordt het festival afgesloten met een optreden van de Franse schrijfster Annie Ernaux in Bozar/Paleis voor Schone Kunsten en met een programma rond Herman Koch en Connie Palmen in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg.

Welke andere auteurs tijdens Passa Porta Festival optreden wordt eind februari bekendgemaakt. Een thema kent het festival niet, maar er is volgens de organisatie wel sprake van een ‘opvallende rode draad’ in de programmering: het nemen van risico’s in onze zo door twijfel geplaagde tijd.

Meer informatie
Datum: 24 - 26 maart
Locatie: Verschillende locaties in Brussel
Kaarten: Reserveren kan vanaf 22 febrauri via deze link.