Nieuwe Types 2018

28 juni 2018 - 30 juni 2018

Nieuwe Types is hét festival voor nieuwe literatuur. In het laatste weekend van juni wordt in Arnhem de toekomst van de literatuur onderzocht. 

56381.NT-A3-teaser-affiche-2017-klaar.jpg

Van 28 tot 30 juni 2018 vindt in de binnenstad van Arnhem de vierde editie van literair festival Nieuwe Types plaats. Nieuwe Types neemt de staat van het verhaal onder de loep en vestigt drie dagen lang de aandacht op nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen. Dit gebeurt op verschillende manieren: van geïmproviseerde performances van schrijvers en muzikanten tot een literaire stoelendans; en van een bergrede over de huidige staat van het verhaal tot een avond waarin de vierdejaarsstudenten Creative Writing hun afstudeerwerk presenteren. Kom kijken naar de schrijvers van morgen!

Een vast onderdeel van Nieuwe Types is een lezing over De staat van het verhaal, die dit jaar plaatsvindt op vrijdagavond 29 juni in Theater a/d Rijn. Elk jaar vraagt festivalorganisator De Nieuwe Oost | Wintertuin een maker – in voorgaande jaren Micha Wertheim, P.F. Thomése en Alex Boogers – de Staat van het Verhaal uit te spreken, een bergrede over de ontwikkelingen in de wereld van de literatuur, de journalistiek en het gesproken woord. Dit jaar ligt de bergrede in handen van veelzijdig auteur Marjolijn van Heemstra.

Na jaren ploegen, zaaien, groeien, vertakken, verpotten en woekeren kan er eindelijk geplukt worden op de afstudeeravond van de vierde lichting van Creative Writing ArtEZ. Op 30 juni presenteren de nieuwe schrijvers WILDGROEI. Het belooft een ongetemde avond te worden, waarin zwijgende tantes, micromort, volksbuurten, Gert Nevelbrander, aardappelkasten, vrouwenhaters, eetstoornissen, waterwokkels, dromerige liedjes en dwang onbespoten bij je binnen zullen dringen. De verwilderde tuin met proza, poëzie, theater, muziek en experiment wordt in Oostpool flink onder handen genomen en overzichtelijk gemaakt voor publiek.

 

Meer informatie:
Datum: vrijdag 28 t/m zondag 30 juni 2018
Locatie: Binnenstad Arnhem
Website