Media Ukkie Dagen

27 maart 2020 - 03 april 2020

Tijdens de Media Ukkie Dagen wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Ouders en opvoeders krijgen tips en tools om samen met hun ukkie veilig én leuk aan de slag te gaan met media. Organisaties zoals bibliotheken, kinderdagverblijven, CJG’s en basisscholen ondersteunen hen hierbij met activiteiten door het hele land.
ACTIVITEITEN AFGELAST, ONLINE AANBOD

65729.Media_Ukkie_Dagen.png

De negende editie van de Media Ukkie Dagen heeft als thema: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’. “Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt voor mijn kind? Wanneer kies ik voor spelen met een beeldscherm, of juist even zonder? Wanneer laat ik mijn kind alleen en waar beleven we juist samen plezier aan?” Tijdens de Media Ukkie Dagen worden de vragen van ouders en opvoeders over opvoeden met media beantwoord. Ze krijgen tips en tools om samen met hun kind veilig én leuk aan de slag te gaan met media. 

Tijdens de Media Ukkie Dagen wordt het Iene Miene Media-onderzoek 2020 gepubliceerd, het jaarlijkse onderzoek naar het mediagebruik van kinderen van 0-6 jaar.

De Media Ukkie Dagen worden georganiseerd door het Netwerk Mediawijsheid.


Meer informatie