Maand van de Spiritualiteit 2018

12 januari 2018 - 11 februari 2018

De Maand van de Spiritualiteit sluit aan bij de groeiende behoefte aan zingeving en inspiratie die we in onze samenleving op alle fronten zien. Het thema bij de Maand in 2018 is: Opnieuw beginnen.

50987.Logo-MvdS-hr.jpg

'In het leven en in de kunst moet men elke dag opnieuw beginnen,' zei Louis Couperus ooit. Maar hoe doe je dat, loslaten wat er is gebeurd en jezelf een nieuwe kans geven? Lang niet iedereen gelooft in de kracht van een compleet nieuwe start. Zonde, want wie opnieuw begint vergeeft zichzelf voor zijn gemaakte fouten en creëert daarmee nieuwe kansen. Door te falen leer je en groei je. Opnieuw beginnen gaat over jezelf herpakken, jezelf vernieuwen, de zaken compleet anders kunnen en durven benaderen. Een nieuwe start maken vergt moed, maar kan voor iedereen nuttig zijn. Nuttig voor onszelf, maar ook voor onze relaties met anderen. Loont het echt om altijd alles uit te praten, te herkauwen en te over-analyseren, of is het soms beter om simpelweg samen opnieuw te beginnen?

Speciaal voor de Maand van de Spiritualiteit schrijft Daphne Deckers dit jaar het essay Sterrenstof. Daphne Deckers (1968) is schrijfster, presentatrice en fotomodel. Daarnaast is ze de auteur van bestsellers als Decksels!, De geboorte van een gezin, Opwaartse drukte en Alles is zoals het zou moeten zijn. In november verschijnt haar nieuwste boek Dubbel zes. Het essay is vanaf 12 januari 2018 voor € 3,50 verkrijgbaar in de boekhandel. 

Een speciaal comité kiest uit een longlist zes titels die zullen strijden om de titel 'Beste Spirituele Boek', waarna het publiek vanaf 12 januari 2018 twee weken lang kan stemmen op hun favoriet. In 2017 ging de prijs naar ‘Rusteloosheid’ van Ignaas Devisch.

Bekijk hier de evementenkalender.