Maand van de Spiritualiteit 2017

13 januari 2017 - 12 februari 2017

Van 13 januari tot en met 12 februari 2017 vindt de Maand van de Spiritualiteit 2017 plaats. Het thema is compassie, het vermogen om medeleven te hebben met anderen en met jezelf. Rosita Steenbeek schrijft het essay van de Maand van de Spiritualiteit. Het essay is vanaf 13 januari voor € 3,50 verkrijgbaar in de boekwinkel.

maand spiritualiteit.jpg

In de Maand wordt ook de prijs van voor Het Beste Spirituele Boek, een vakjuryprijs, uitgereikt. De jury nomineerde voor de editie van 2016 vijf boeken en koos daaruit het Beste Spirituele Boek 2016. Dat werd: Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan? van Inez van Oord. 

De Maand van de Spiritualiteit bestaat sinds 2007 en is een initiatief van KRO-NCRV, dagblad Trouw en Uitgeverij Ten Have. Sinds 2013 organiseert Stichting CPNB de Maand van de Spiritualiteit. Zin Magazine en Zin.nl zijn vanaf 2014 als mediapartner betrokken.

De initiatiefnemers van de Maand van de Spiritualiteit willen aansluiten bij de groeiende behoefte aan zingeving en inspiratie die we in onze samenleving op dit moment op alle fronten zien. Dagblad Trouw geeft uitgebreid aandacht aan de Maand en is grondlegger van de verkiezing van het Beste Spirituele Boek. ook Zin, maandblad voor wie zin heeft, geeft en wil maken, zal uitgebreid aandacht besteden aan de Maand. KRO en NCRV geven invulling op de TV en radio.