Lutterzand Literair Festival

25 januari 2020 - 26 januari 2020

Op zaterdag 25 en zondag 26 januari is de tweede editie van het unieke festival Lutterzand Literair. Een literatuurfestival dat beslist anders is dan anders. Niet alleen vanwege de programmering, maar ook omdat de wonderschone omgeving van het Lutterzand je zal bijblijven. En omdat je als deelnemer aan het festival op de mooiste plekjes van dit deel van Noordoost Twente komt. 

65375.Schermafbeelding_2019-12-17_om_16.02.57.png

Ook dit jaar hebben we weer een bijzondere programmering. Met beroemde schrijvers. Maar ook een programma dat je het gevoel geeft even helemaal ‘weg te zijn’. Weg uit de hectiek van het dagelijks leven, weg uit het gewone. Of je nu uit Enschede, Amsterdam, Groningen, Middelburg, Breda of Maastricht komt. Of uit De Lutte.

Duik onder in de verhalen van bekende auteurs en ervaar wat literatuur, cultuur, natuur en erfgoed met je doet. Of dat nou op zaterdag bij de schrijvers van jouw keuze is, op zondagmorgen bij het interview over natuur, duurzaamheid en technologie, of tijdens de eerste editie van de Landelijke Leesclub Dag op zondagmiddag.
En dat alles omlijst door muziek, verhalenvertellers, locatietheater en poëzie.

We zijn trots ook dit jaar weer een gevarieerd literair programma te bieden. Met schrijvers die op wat voor manier dan ook een binding hebben met Twente/Overijssel of buitengebieden/platteland. Omdat ze hier geboren zijn, schrijven over het platteland of anderszins. Waarbij we de band met stedelijke omgevingen natuurlijk niet uit het oog verliezen.
Bij de eerste editie van De Landelijke Leesclub Dag zijn we op zoek gegaan naar boeken die het 'goed doen' in leesclubs. Omdat je er eindeloos over kunt praten en die je als lezer bijblijven. Natuurlijk hebben we hier ook schrijvers voor gevraagd die nog minder bekend zijn maar waar wij van vermoeden dat ze gaan doorbreken, inclusief debutanten. Want ook die verdienen een podium. Bekijk alle deelnemende auteurs aan De Landelijke Leesclub Dag, het zaterdagprogramma en het programma op zondagmorgen tijdens Lutterzand Literair.


Meer informatie: 
www.lutterzandliterair.nl