Literatour

16 september 2017 - 24 september 2017

Literatour is een landelijke collectief georganiseerde leescampagne die het best te omschrijven is als ‘de Boekenweek voor jongeren’. De campagne wordt in 2017 voor de derde keer georganiseerd. Het doel van de Literatour is jongeren in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs plezier in lezen te laten ontdekken. Dit gebeurt door een week in het schooljaar binnen de belevingswereld van jongeren intensief de aandacht te vestigen op lezen, boeken en auteurs.

literatour_2017.jpg

Speciaal voor Literatour 2017 schrijven drie schrijvers, Özcan Akyol, Mano Bouzamour en Elfie Tromp, korte verhalen die worden uitgebracht in 3PAK. Een team van 25 schrijvers staat klaar om met zoveel mogelijk jongeren in gesprek te gaan op verschillende middelbare scholen. Daarnaast worden er in september de Dioraphte Literatour-prijzen uitgereikt.

Literatour is een initiatief van Stichting CPNB en Stichting Lezen en wordt ondersteund door Stichting Dioraphte, Nederlands Letterenfonds, Fonds 21, De Schrijverscentrale, Malmberg, CJP en Stichting De Versterking.

Dit jaar staat een team van 25 schrijvers klaar om met zoveel mogelijk jongeren in gesprek te gaan. Zij touren in september langs zo’n honderd middelbare scholen in heel Nederland om met jongeren te praten over verhalen, schrijverschap en lezen. De volgende schrijvers gaan het land in: Özcan Akyol, Daniëlle Bakhuis, Kees van Beijnum, Abdelkader Benali, Stella Bergsma, Khalid Boudou, Mano Bouzamour, Eva Burgers, Caja Cazemier, Anne-Gine Goemans, Saïd El Haji, Sanneke van Hassel, Daan Heerma van Voss, Auke Hulst, Raoul de Jong, Ernest van der Kwast, Cis Meijer, Gustaaf Peek, David Pefko, Gideon Samson, Natasza Tardio, Buddy Tegenbosch, Elfie Tromp, Arthur Umbgrove en Margje Woodrow.

Meer informatie
Datum: 16 tot en met 27 september