Inkfest in de Hallen

12 april 2015

Op zondag 12 april 2015 vindt in de Amsterdamse Hallen de eerste editie van Inkfest plaats. Aan deze beurs voor de liefhebber van het 20ste eeuwse en hedendaagse kunstenaarsboek doen zo’n 60 deelnemers uit de internationale boeken- en kunstwereld mee. Zij tonen een staalkaart van modern (typo)grafische boekuitgaven en aanverwante grafische presentaties.

Inkfest-a4-voorkant

Inkfest wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met kunstenaars, uitgevers, (antiquarisch) boekverkopers en andere belanghebbenden. Zij tonen kunstenaarsboeken, uitgaven van private presses, werk van autonome grafici en van toegepaste ontwerpers, fotografenboeken, litho’s en riso’s. Kortom: alles met betrekking tot modern grafisch kunstenaarschap.

PROGRAMMA van 13.00 – 15.00

De beurs is geopend van 10.00 tot 17.00 uur maar om 13.00 uur vindt de aftrap plaats van het Inkfest Programma in het zaaltje van Belcampo, met o.a. Gielijn Escher - hij maakte ook het affiche voor Inkfest.

  • De Portugese ontwerpster Isabel Lucena vertelt over de door haar ontworpen letter: De Equal. Alle letters horen gelijkwaardig te zijn! Bezoekers van de beurs krijgen (gratis) een letterproef aangeboden.
  • Wilfried Huet presenteert het Belgische kunstenaarstijdschrift GAGARIN.
  • Wim Jansen vertelt over de beeldstatistieken van Peter Alma. Met medewerking van Drukkerij de Buitenkant.
  • Grafisch kunstenaar Max Kisman over de invloed van zijn Indische achtergrond
  • Flip Ekkers van uitgeverij Philip Elchers over het uitgeven van kunstenaarsboeken
  • Jeannette Dekeukeleire en Harry Ruhé hebben het onder meer over de uitgaven en activiteiten van de Cult Club
  • Esther Gasseling en Frits Jonker van uitgeverij Xtra tonen Showcase: een onuitputtelijke grafische grabbelton
  • Betty Ras van Palatti vertelt over hun nieuwste publicaties

 

De exacte tijden van het programma staan vanaf 1 april op de site www.inkfest.nl. Daar staan nu al deelnemerslijst en het affiche van Gielijn Escher.

 

Inkfest vindt plaats in de Passage van de Hallen in Amsterdam West (nabij de Ten Katemarkt) en duurt van 10 tot 17.00 uur. De entree is gratis. De Passage is onderdeel van Tramremise de Hallen, waar onder meer een bibliotheek, bioscoop en diverse horecagelegenheden gevestigd zijn. De Passage is goed bereikbaar, zowel met een auto als met het openbaar vervoer. Onder de Hallen is een parkeergarage, maar op zondag is parkeren in deze buurt vrij.