ILFU - International Literature Festival Utrecht 2013

24 september 2023 - 07 oktober 2023

Van 23 september tot en met 7 oktober vindt het ILFU (International Literature Festival Utrecht) plaats, met een veertiendaags programma met literatuur, muziek en feest.

72091.ILFU.png

ILFU gaat van start op 23 september met Book Talk: Maggie Nelson in gesprek met Niña Weijers, en eindigt in de late uurtjes van 7 oktober met de 40e nacht van de Poëzie.

Een greep uit het programma:

23 september - 20.00 uur TivoliVredenburg - NK Poetry Slam 2023

Op 23 september 2023 nemen de acht winnaars van de halve finale het tegen elkaar opin de finale van de NK Poetry Slam.

24 september - 14.30 uur TivoliVredenburg - All that Poetry

De feestelijke opening van ILFU en de inhuldiging van Babs Gons als Dichter Des Vaderlands, met optredens van dichters en muzikanten. Met: Babs Gons, Lieke Marsman, Roger Robinson, Shishani, Ester Naomi Perquin, Anne Vegter, Edward van de Vendel, Danielle Zawadi, Lin An Phoa, en Benzokarim.

30 september - 13.00 uur TivoliVredenburg - Exploring Stories

Exploring Stories is de grote festivaldag van ILFU met meer dan 20 internationale schrijvers in 4 zalen, signeersessies, muziek en gesprekken over de grote thema’s van onze tijd. Met onder anderen: Salman Rushdie, Jeanette Winterson, Ali Smith, Ayọ̀bámi Adébáyọ̀, Daniel Schreiber, Kamila Shamsie, Nora Ikstena, Julie Myerson, Trudy Dehue, David Van Reybrouck, Martha Claeys, Francine Oomen, Cynthia McLeod.

7 oktober - 20.00 uur TivoliVredenburg - 40ste Nacht van de Poëzie

De 40ste Nacht is de afsluiting van het jaarlijkse ILFU. In de Grote Zaal van TivoliVredenburg presenteren Ester Naomi Perquin en Piet Piryns een twintigtal dichters en een handvol ‘entr’actes’. Optredens van onder anderen Jean Pierre Rawie, Bart Chabot, Alara Adilow, Judith Herzberg, Hans Dorrestijn, Jens Meijen, Ruth Lasters, Joost Oomen, Joke van Caesbroeck, Anne Provoost, Hannah van Binsbergen, Babeth Fonchie Fotchind, Simon van der Geest, Jan Glas, Dominique de Groen en Elmar Kuiper.

Voor meer informatie en tickets, zie de website van ILFU.