Het Mooie Kinderboekenfestival Amsterdam

26 mei 2019

Na twee uitverkochte edities in Amsterdam, breidt het Mooie Kinderboekenfestival zich in 2019 uit naar drie verschillende locaties verspreid door het land. Op zondag 26 mei strijkt het festival neer in de Amsterdamse Tolhuistuin, op zondag 16 juni in de Verkadefabriek te Den Bosch en zondag 23 juni in Theater de Tamboer in Hoogeveen. Tijdens dit bonte festival kunnen kinderen van 4 t/10 jaar zich onderdompelen in de werelden uit achttien verschillende mooie kinderboeken.

64006.Het Mooie Kinderboekenfestival.jpg

Zo kunnen de kleinsten in een reusachtig doolhof op zoek gaan naar de verstopte olifant uit Heb jij misschien olifant gezien? of de Konijnentango leren dansen op een spiegelvloer. Oudere kinderen mogen stop-motion filmpjes maken in het sprookjesachtige decor van Vosje, of opstijgen in een heuse raket en leren over het ontstaan van de aarde in Het hele soepzootje. Kinderen vanaf acht jaar worden rechter voor een dag in de rechtbank van De Zweetvoetenman of volgen een workshop graffiti spuiten rondom het bizarre boek ZEB. Aanwezige schrijvers en illustratoren zijn onder anderen Marije Tolman, Janneke Schotveld, Koos Meinderts, Ingrid & Dieter Schubert en Hans & Monique Hagen.

De ontdekkingsreis langs achttien kinderboeken voert bezoekers door alle hoeken, zalen en gangen van de festivallocaties, zowel binnen als buiten. Door te laten zien
welke grappige, interessante of geheimzinnige werelden boeken kunnen oproepen, wil de organisatie kinderen laten zien wat het lezen van een boek je kan brengen. De selectie van achttien festivaltitels is dit jaar gemaakt door een comité bestaande uit recensent Bas Maliepaard, schrijfster Mylo Freeman en ondernemer Merel de Vink.

Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes in coproductie met Paradiso, De Verkadefabriek en de Bibliotheek Hoogeveen, en mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Noord, Gemeente Den Bosch en Gemeente Hoogeveen. Het festivalbeeld werd ontworpen door illustrator Noëlle Smit.

Kaarten à € 7,50 voor de edities Amsterdam en Hoogeveen zijn vanaf vandaag in de voorverkoop, tickets voor de editie Den Bosch zijn vanaf 14 maart verkrijgbaar. Meer informatie en ticketverkoop voor alle drie edities via www.kinderboekenfestival.nl, het definitieve festivalprogramma staat vanaf half april online.