Het Mooie Kinderboekenfestival 2022 – Den Bosch

19 juni 2022

Het Mooie Kinderboekenfestival komt voor de derde keer naar Den Bosch! Op zondag 19 juni 2022 brengen we hier kinderboeken tot leven in de zalen, gangen, foyers en binnenplaats van de Verkadefabriek.

70131.illustratie-2022.png

Tijdens dit bonte festival kunnen kinderen van 4 tot en  met 10 jaar zich onderdompelen in de fantasiewerelden uit de mooiste kinderboeken. Door  boeken tot leven te laten komen met behulp van bijzondere performances en kunstzinnige  verbeeldingen, wil de organisatie kinderen laten ervaren hoe leuk lezen is. Om ook  gezinnen te bereiken die niet zo snel uit zichzelf naar een festival gaan, worden in alle drie  de steden gratis toegankelijke voorprogramma’s in de wijken georganiseerd.  

Bezoekers van het festival kunnen kiezen uit twee verschillende routes. De route voor kinderen tot  zeven jaar brengt ze onder meer naar Marrakech, waar een spannend en zintuiglijk verhaal wordt verteld over een meisje dat haar moeder kwijtraakt op de markt. Ook krijgen ze een workshop mime  spelen en worden ze ondergedompeld in een zee van liefde, naar het prijswinnende boek van Pieter  Gaudesaboos. Schrijver en presentator Iven Cudogham vertelt zijn versie van de verhalen over de  spin Anansi en de bekende boswachter Tim Hogenbosch leert kinderen de fijne kneepjes van het  boswachtersvak. Kinderen vanaf zeven jaar maken kennis met de fantasiewereld van Tonke Dragt en  reizen terug in de tijd naar Doggerland. Wie durft, reist naar het pas ontdekte continent Terra Ultima,  met het boek dat dit weekend werd bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs. Ook is er muziek naar  de gedichten van Rian Visser en worden er geluksamuletten gemaakt. 

Alle festivalboeken staan op www.kinderboekenfestival.nl, vanaf begin mei is ook het volledige programma hier te vinden. Aanwezige kinderboekenmakers zijn Iven Cudogham, Hasna Elbaamrani, Annelies Vandenbosch, Lisa Boersen, Catharina Valckx, Jan Paul Schutten, Boswachter Tim Hogenbosch, Linda Dielemans, Djenné Fila, Zindzi Zevenbergen, Hedy Tjin, Rindert Kromhout, Raoul Deleo, Noah J. Stern en Rian Visser.  

Tickets voor alle drie edities zijn verkrijgbaar via www.kinderboekenfestival.nl. Hier is eveneens informatie over de voorprogramma’s te vinden. 


Meer informatie:

Zondag 19 juni 2022
Open: 10.00 – 18.00 uur
Locatie: Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45
Tickets: €8,50/€10,-, via de website van de Verkadefabriek.