Het Mooie Kinderboekenfestival

21 mei 2017

Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Het Mooie Kinderboekenfestival brengt achttien van deze mooie boeken tot leven. Gastcurator van het festival is kinderboekenschrijver Edward van de Vendel. Tijdens dit bonte festival op zondag 21 mei in de Amsterdamse Tolhuistuin kunnen kinderen van 4 t/m 10 jaar zich onderdompelen in verschillende fantasiewerelden. 

Affiche_Mooie_Kinderboekenfestival_LR.jpg

Zo leren de jonge bezoekers voetbalzombies verslaan met Simon van der Geest, gaan ze in een echte dierenambulance op krokodillenjacht met Bibi Dumon Tak, mogen ze zoeken naar Trubbel de Trol in een spannende grot en drollenvangen in het pierenbadje van de opstandige Suzie Ruzie. Met een levendig programma geleid door auteurs, illustratoren, acteurs en voorlezers is er voor kinderen genoeg te beleven, of ze nu leesfanaat zijn of (nog) niet. De eerste editie van dit nieuwe festival voor kinderen van 4 t/m 10 jaar wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes, in coproductie met Paradiso.

Kinderboekenschrijver Edward van de Vendel, bekend van onder meer Stem op de Okapi (Zilveren Griffel 2016, Woutertje Pieterse Prijs 2016), Toen kwam Sam en Superguppie, koos de boeken die centraal staan tijdens het festival. De ontdekkingsreis langs achttien kinderboeken voert bezoekers door alle hoeken, zalen en gangen van de Tolhuistuin, zowel binnen als buiten. Door te laten zien welke spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden boeken kunnen oproepen, wil de festivalorganisatie kinderen laten zien wat het lezen van een boek je kan brengen. 

Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes in coproductie met Paradiso en mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het VSB fonds, Prins Bernard Cultuurfonds en de Fiep Westendorp Foundation. Het festivalbeeld werd ontworpen door illustrator Martijn van der Linden. 

Meer informatie
Datum: zondag 21 mei
Tijd: 11.00 - 17.00 uur
Locatie: Paradiso Noord (binnen en buiten), Tolhuistuin. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord
Toegang: Kaarten à 7,50 euro zijn verkrijgbaar via deze link.