Herman Pleij en Peter Buwalda bij Barts Boekenclub

26 februari 2020

In een nieuwe editie van zijn 'eigentijdse literaire avondvoorstelling' ontvangt presentator Bart Gielen de auteurs Herman Pleij en Peter Buwalda.

65615.BBC_logo_boekenachtergrond.png

In zijn nieuwe boek Oefeningen in genot vertelt emeritus hoogleraar middeleeuwse letterkunde Herman Pleij over een seksuele revolutie in de literatuur tijdens de Late Middeleeuwen. Eeuwenlang hield de kerk het lichaam gevangen. Het huwelijk diende voor de voortplanting en het dempen van lusten. Maar beschikte het lichaam niet over een seksuele uitrusting die vanzelf genot ontstak? Tot grote ontsteltenis van de kerkelijke autoriteiten schiepen de rederijkers rond het jaar 1500 een moderne literatuur die genotvolle seks ronduit verheerlijkte.

Peter Buwalda is te gast naar aanleiding van zijn gelauwerde roman Otmars zonen, het eerste deel van een aangekondigde trilogie. De roman vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op een Siberische eiland strandt in een sneeuwstorm. In Otmars zonen draait het om de mythe van de familie, om de waarde van de bloedband, om nature versus nurture en om de niet te onderschatten rol die seksualiteit in een mensenleven speelt. Een gesprek over almachtige vaders, de terreur van de penis, en Beethovens 32ste pianosonate.

Met verder op deze avond de BBC Proza Pitch, het podium voor literaire debutanten, en live muziek door de huisband En Vrac. Na afloop boekverkoop en signeren in de foyer. 

Meer informatie
Datum/tijd: 26 februari 2020, 20.30 uur
Locatie: Betty Asfalt Complex, Nieuwezijds Voorburgwal 282, Amsterdam
Toegang: € 12,50
Meer informatie