Great Granate Gala

30 juni 2023

Op vrijdag 30 juni 2023 organiseert Granate haar terugkerend evenement Great Granate Gala in de Vondelkerk in Amsterdam.

71675.Great_Granate_Gala.png

Tijdens dit gala zullen dertig vrouwelijke woordkunstenaars, onder andere Iduna Paalman en Alara Adilow, onderscheidend in stijl en dichtvorm waarin ze dichten, met inachtneming van het thema uit eigen werk of uit het werk van een andere vrouwelijke dichter voordragen.

Het Gala staat in het teken van #Vrouw_Leven_Vrijheid, in solidariteit met Iraanse vrouwen die al maanden moedig en vastberaden demonstreren voor hun fundamentele mensenrechten. Afhankelijk van de context heeft de slogan #Vrouw_Leven_Vrijheid een andere betekenis voor een ieder. De associaties bij dit slogan van een Iraanse vrouw zijn bijvoorbeeld erg anders dan die van een Nederlandse, Surinaamse of Ethiopische vrouw. Deze brede interpretatie biedt een uitkomst voor een ruim aantal perspectieven en bemoedigt het intersectionele en geëngageerde karakter van Great Granate Gala.

Great Granate Gala vindt plaats op vrijdag 30 juni van 19:30 (inloop) tot 00:00 in de Vondelkerk in Amsterdam Stadsdeel West.

Voor meer informatie, zie de website van Granate.