Great Granate Gala

16 december 2022

Film- en poëziestichting Granate organiseert op 16 december in Theater Podium Mozaiek in Amsterdam het Great Granate Gala, een gala ter ere van de vrouwelijke dichter, gevuld met poëzie, dans en muziek.

 

70922.Granate_Gala.png

Tijdens het gala komen dertig vrouwelijke dichters  samen en dragen elk een kort gedicht voor. Deze korte gedichten vormen samen een lang gedicht. Een gedicht dat verschillende verhalen en geluiden behelst, maar toch als geheel een geluid, een verhaal vormt.

Met dit event wil Granate een boodschap overbrengen. 'We geloven namelijk dat wanneer vrouwen hun krachten bundelen er een grenzeloos veld van kracht, passie en energie ontstaat. We willen met dit statement met name de vrouwelijke biculturele dichters in het zonnetje zetten,' aldus Granate.

Granate bestaat in 2022 tien jaar en ter ere van dit jubileum wordt in december 2022 de eerste Granate prijs uitgereikt. Granate meldt over de prijs: 'We hebben in Nederland genoeg poëziewedstrijden en poëzieprijzen. Daarom zal Granate vanaf 2022 aandacht besteden aan een belangrijk maar nog onzichtbaar element van een poëziebundel: de titel.' Granate Prijs is een geldprijs en wordt uitgereikt aan de drie beste titels uit poëziebundels die in 2022 zijn uitgegeven. Voor de beoordeling is er een driekoppige jury bestaande uit een prozaschrijver, een poëzierecensent en een letterkundige.

Tijd: 16 December 2022 19:30 – 22:30

Locatie: Theater Podium Mozaiek , Amsterdam

Voor meer informatie, zie hier.