Festival voor het Afrikaans

24 november 2023 - 26 november 2023

Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 november 2023 wordt in theater De Regentes in Den Haag de vijfde editie van het Festival voor het Afrikaans gehouden. Tijdens het festival vinden er optredens plaats van onder anderen Antjie Krog, Stef Bos, Adriaan van Dis, Amanda Strydom, Ronelda Kamfer, Babs Gons, Frazer Barry, Dean Balie, Marlo Minnaar en de Klimaatdichters.

71973.Festival_Afrikaans_png.png

Het Festival voor het Afrikaans is een tweejaarlijks festival dat als doel heeft het Nederlandse en Vlaamse publiek te laten kennismaken met de rijkdom van de Afrikaanstalige cultuur. Daarnaast wil het festival Afrikaanse artiesten een internationaal platform bieden en de samenwerking tussen Afrikaanse, Nederlandse en Vlaamse artiesten stimuleren. Het programma bestaat uit muziek, toneel, literatuur, spoken word, film en debat.

Tijdens het festival treedt Antjie Krog op met haar goede vriend Adriaan van Dis, en spoken word artist Babs Gons, de Nederlandse Dichter des Vaderlands, met dichteres Ronelda Kamfer. Stef Bos gaat muziek maken samen met de Zuid-Afrikaanse zanger en multi-instrumentalist Frazer Barry. Verder worden onder andere twee speelfilms vertoond: Poppie Nongena (gebaseerd op de roman van Elsa Joubert) vertelt het verhaal van een zwarte vrouw die te lijden heeft onder de draconische apartheidswetten, en Hans steek die Rubicon oor is een komedie over ouderen die in opstand komen tegen de directie van het bejaardenhuis.

Voor meer informatie en het volledige programma, zie: www.festivalvoorhetafrikaans.nl. De kaartverkoop start op 1 september 2023.