Festival Read My World

09 oktober 2020 - 10 oktober 2020

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober 2020 vindt in de Amsterdamse Tolhuistuin het internationale festival Read My World plaats. Via vaste en veilige routes vol literatuur en kunst krijgt het publiek de kans om met binnen- en buitenlandse sprekers te reflecteren op een veranderend Europa. 

 

66610.download_(2).png

Een internationaal festival organiseren betekent sprekers uit andere landen laten inreizen. Maar hoe riskant dat nu ook lijkt, Read My World doet het toch – want Europese issues aankaarten doe je samen met Europeanen. Het afgelopen half jaar is er hard gewerkt om dit alles voor elkaar te krijgen en het live programma staat inmiddels als een huis.

Read My World haalt onder anderen naar Amsterdam*:

- De Franse schrijver en activist Rokhaya Diallo, een van de meest invloedrijke zwarte denkers in Europa.
- De Britse schrijver en socioloog Gary Younge, die zal uitleggen wat de Amerikaanse Black Lives Matter beweging voor Europa betekent.
- De Franse bokser en activist Aya Cissoko, die als geen ander weet hoe het is om op te groeien als Malinese immigrant in een banlieue van Parijs.
- De Eritrees/Ethiopische schrijver Sulaiman Addonia, die weet waarom Europa veel meer talen kent dan algemeen wordt aangenomen.

Daarnaast staan er ook veel relevante Nederlandse sprekers op het programma. Bevestigde namen zijn onder anderen: Gloria Wekker, Akwasi, Tofik Dibi, Mitchell Esajas, LIONSTORM, Simon(e) van Saarloos, Gershwin Bonevacia en Christine Otten. Bekijk de lineup hier.

EUROPA
Read My World concentreert zich op literatuur in al haar verschijningsvormen, uit regio’s in de wereld waar zich grote maatschappelijke veranderingen voltrekken. Het festival werpt een nieuwe en actuele blik op deze gebieden, van binnenuit, via de literatuur en kunst. Deze editie staat in het teken van brandende Europese kwesties. Denk hierbij aan de opkomst van extreemrechtse bewegingen in veel Europese landen, het toenemende geweld tegen verschillende (religieuze) minderheden en uit de hand lopende gentrificatie.

CORONAPROOF
Tijdens deze editie staan zowel veiligheid als de echte Read My World-ervaring voorop. Daarom is het festival opgedeeld in vaste, verrassende, programmaroutes. Via de ticketlink koop je een kaartje voor één van deze routes. Ze bestaan allemaal uit ongeveer drie hoofdprogramma's.

READ MY WORLD: BURNING STORIES FROM EUROPE
Wanneer: 9 & 10 oktober 2020
Locatie: Tolhuistuin Amsterdam
Website


*Op het moment van schrijven van dit persbericht, rekenen we nog steeds op de fysieke aanwezigheid van onze gasten. Er kunnen ten aanzien van hun aanwezigheid nog wijzigingen optreden, deze zullen digitaal worden opgevangen.