Expositie 'De boekomslager'

23 januari 2020 - 26 januari 2020

Zou er één lezer bestaan die nog nooit een boek in handen heeft gehad met een omslag dat is ontworpen door Studio Jan de Boer? Studio Jan de Boer, ontwerpbureau voor het boekenvak, viert haar vijfendertigjarig bestaan met een vierdaagse expositie van haar mooiste werk bij galerie KuuB: De boekomslager.

65206.SJB_35_Affiche_A4_HR.png

Jan de Boer begon zijn eigen bureau in 1985, thuis op de Bekkerstraat in Utrecht. Na korte tijd verhuisde hij naar de Nieuwegracht en twee jaar later naar het pand van Atelier Willem Noyons aan de Biltstraat. In 1997 vertrok Studio Jan de Boer naar Amsterdam om in december 2017 terug te keren naar de Biltstraat in Utrecht. De Studio is gespecialiseerd in het ontwerpen van boekomslagen en werkt voor een groot aantal uitgevers in Nederland en Vlaanderen.

De expositie geeft niet alleen een beeld van de ontwikkeling van de boekvormgeving door de jaren heen maar wil ook laten zien met hoeveel plezier en toewijding Studio Jan de Boer al vijfendertig jaar boekomslagen ontwerpt. 

De expositie wordt op donderdag 23 januari om 18.00 uur geopend door de auteur Onno Blom. Jan de Boer heeft zowel de boekomslag ontworpen van de door Onno Blom geschreven biografie van Jan Wolkers alsook van zijn boek De Jonge Rembrandt.

Meer informatie: 
Data: 23 tot en met 26 januari 2020
Locatie: Galerie KuuB, Pieterstraat 3 te Utrecht
Website Kunstruimte KuuB
Website Studio Jan de Boer