Erasmuscon Rotterdam

16 augustus 2024 - 19 augustus 2024

Voor het eerst in 51 jaar komt de Eurocon, dé Europese hotelconventie voor fantasy, sciencefiction en horror, naar Nederland, naar Rotterdam. Daarom heet deze 51e editie van de Eurocon 'Erasmuscon' en is als thema 'A Bridge Between' gekozen. Erasmuscon Rotterdam - Rotterdam als brug tussen werelden vindt plaats van 16 tot en met 19 augustus.

73166.Erasmuscon_png.png

Tijdens de conventie draait het om allerlei verschijningsvormen van fantasy. Boeken en games. Films en comics. Wetenschap en Fantasy. AI en Science Fiction. ‘Young Adults’ en volwassenen. Star Trek en Star Wars. Acteren en schrijven. Schilderen en manga tekenen, et cetera. Er worden tal van lezingen, workshops, een art show, een cosplaywedstrijd, ontmoetingen met favoriete auteurs georganiseerd. Eregasten zijn: Andrzej Sapowski (The Witcher), Jasper Fforde (The Eyre Affair), Gary Erskine (DC Comics) en van eigen bodem Bo Balder (The Wan) en Iris Compiet (The Dark Crystal Bestiary).

Voor het volledige programma, zie hier (pdf)

Tickets zijn nu al vanaf 30 euro online verkrijgbaar via www.erasmuscon.nl/ membership. Toegang tot de volledige vier dagen kost 125 euro per persoon. Jongeren (tussen 12 en 22 jaar oud) betalen 75 euro voor de volledige vier dagen, maar kunnen er ook voor kiezen om alleen op zondag te komen wanneer het programma zich focust op YA. Een kaartje voor jongeren op zondag kost 25 euro.