DRONGO Talenfestival online

02 oktober 2020 - 03 oktober 2020

De negende editie van het DRONGO talenfestival, met als thema '(de toekomst van) Lezen', vindt dit jaar geheel online plaats op 2 en 3 oktober. Op de volledig nieuw gebouwde festivalwebsite kunnen de bezoekers twee dagen rondstruinen tussen online aangeboden activiteiten: livestreams met talkshows, webinars, vooraf opgenomen presentaties, Pecha Kucha’s, taalspellen en Labs.

66354.logo_drongo.svg

Adriaan van Dis zal optreden in een talkshow over de toekomst van het lezen. Daarnaast spreekt Jorien Castelijn van uitgeverij Blink over wat we kunnen leren van Disney, Unilever en Nintendo als we ontlezing willen tegengaan. Onno Crasborn van de Radboud Universiteit spreekt over ‘Gebarentaal voor iedereen’, en Lidewijde Paris over ‘Lezen: een essentieel middel tot een essentieel doel’. Eind augustus wordt het gehele programma bekendgemaakt.

Het festival wordt georganiseerd door De Taalstudio in opdracht van stichting TalenTalenT. De Hosting partner is de Radboud Universiteit. Daarnaast wordt het festival gesteund door de Groep Algemene Uitgevers (GAU), de Schrijverscentrale, het Letterenfonds, Gemeente Nijmegen, Stichting Lezen, de Taalunie, Onze Taal, het Europees Parlement, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Gelijke Kansen Alliantie, Provincie Fryslân, meertalig.nl en Uitgeverij Blink. Het DRONGO talenfestival werkt nauw samen met De Week van het Nederlands.


Meer informatie: 

www.drongotalenfestival.nl