DRONGO talenfestival 2018

09 november 2018 - 10 november 2018

Het grootste talenfestival van Nederland en Vlaanderen, het DRONGO talenfestival, vindt op vrijdag 9 en zaterdag 10 november plaats in het Elinor Ostromgebouw aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tijdens het festival ontmoet je heel veel andere taalprofessionals en -liefhebbers, ook op DRONGO Talenplein met tientallen exposanten.

60373.Middel_5_3x.jpg

De laatste ontwikkelingen op het gebied van taal tin de breedste zin van het woord zijn er te zien en te horen. Van literatuur tot robots. Van wetenschappelijk taalonderzoek tot debatten over taal en identiteit. Sessies over taalkunde, onderwijs, taal en cultuur, meertaligheid, spoedcursussen en de waarde van taal bij het zakendoen en bij grote internationale bedrijven.

Met o.a. Ester Naomi Perquin - Dichter des Vaderlands - Mohammed Benzakour, Wim Daniëls, Marc van Oostendorp en internationale sprekers zoals Lane Green en Elisabeth Stokoe. Op vrijdag de bekendmaking van de winnaar ‘Beste Bibliothecaris 2018’ en op zaterdag de bekendmaking van het mooiste Nederlandse vloek- en scheldwoord. Op zaterdag opent de minister van OCW, Ingrid van Engelshoven samen met burgemeester Bruls van Nijmegen het festival met aansluitend de live uitzending van De Taalstaat met Frits Spits.

Meer informatie:
Datum: vrijdag 9 en zaterdag 10 november.
Locatie: Elinor Ostromgebouw aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Eenvoudig bereikbaar met openbaar vervoer, goede parkeergelegenheid.
Tickets hier verkrijgbaar à € 17,50
Website