Dichters in de Prinsentuin

13 juli 2018 - 15 juli 2018

De idyllische Prinsentuin in de binnenstad van Groningen is van 13 tot en met 15 juli weer het decor van het jaarlijkse poëziefestival 'Dichters in de Prinsentuin'.

56564.19360-B82701092Z.1-20120720090058-000-2BGV5HNM4D.1.jpg

Het festival verwelkomt deze zomer weer tientallen dichters. Daartussen bevindt zich de winnaar van de C. Buddingh’-Prijs Radna Fabias. Ook Nicolaas Matsier, Atte Jongstra, Annemarie Estor, Carmien Michels, Dean Bowen, Else Kemps en Daniël Vis zullen optreden op de eenentwintigste editie. Het thema van Dichters in de Prinsentuin is dit jaar Goede Buren.

De afgelopen jaren zag je op Dichters in de Prinsentuin gastdichters uit Denemarken, Polen, Estland, Macedonië, Catalonië, IJsland, Groot-Brittannië, Irak en Syrië. Dit jaar zoeken ze het, geografisch gezien, dichter bij huis en bieden je een blik op wat er op dit moment speelt bij de “buren” in Friesland, Vlaanderen en Duitsland. Actuele redenen genoeg daarvoor. Leeuwarden is Culturele Hoofdstad 2018 en er is voor het eerst een Dichter fan Fryslân aangesteld; hoog tijd om de stand van poëtische zaken in buurprovincie Friesland op te maken. In België spat de poëzie de laatste tijd van het podium af; daarom brengen we Het dichterstheater der Zuiderburen wordt naar het Noorden gebracht op de openingsavond van Dichters in de Prinsentuin. Dan presenteert dichter Don Vitalski een wervelende talkshow waar een aantal van de beste podiumdichters die Vlaanderen op dit moment rijk is, hun opwachting zullen maken. Aangekondigd zijn de komst van Delphine Lecompte, Christophe Vekeman, Runa Svetlikova, Max Temmerman, Stijn Vranken, Benno Barnard, Johan Petit en debutante Moya De Feyter. Stuk voor stuk dichters die hun sporen reeds verdienden in de literatuur. En wat als je als jonge schrijver de kans krijgt om eens te kijken bij de buren? Collega’s uit Duitsland en Nederland gaan in gesprek over het belang van internationale samenwerking voor onze literaire talenten. 

Meer informatie: 
Datum: 13 t/m 15 juli 
Locatie: Prinsentuin, Groningen 
Grotendeels vrij toegankelijk 
Website