Congres 'De nieuwe lezer: lezen in het digitale tijdperk' (online)

10 december 2020

Wetenschappelijk congres Stichting Lezen 2020. Ons medialandschap verandert, en daarmee ook het lezen. Hoe dit precies gebeurt, is het onderwerp van het congres ‘De nieuwe lezer: lezen in het digitale tijdperk’. 

66299.Logo_Stichting_Lezen.png

Hoe ziet lezen eruit in het tijdperk van digitale media? Welke positie heeft lezen binnen het bredere mediadieet van kinderen en jongeren? Wat zijn de verschillen tussen lezen van papier en lezen van het scherm? Staat het ‘diep lezen’ onder druk, zoals soms wordt beweerd? Zijn nieuwe technologieën een bedreiging voor het lezen, of een mogelijke verrijking? Welke kruisbestuivingen tussen literatuur en andere media ontstaan er? En op welke manieren komen we tegenwoordig in aanraking met boeken?

Deze en andere vragen wil Stichting Lezen graag aan de orde stellen tijdens het wetenschappelijk congres 2020. Het congres is bedoeld voor beleidsmakers, schoolleiders, educatief specialisten, taal- en leescoördinatoren, uitgevers, wetenschappers, bibliotheekmedewerkers, docenten en andere geïnteresseerden die meer willen weten over lezen (onder kinderen en jongeren) in het digitale tijdperk.

Deelname aan het congres is gratis. Geregistreerde bezoekers kunnen het plenaire programma en de deelsessies van het congres ook op een later tijdstip terugkijken.


Meer informatie:
Hier registreren
Website