CPNB Nieuwjaarstalkshow & KVB Boekwerk Seminar 2022

27 januari 2022

Op donderdag 27 januari streamt CPNB vanuit EYE Filmmuseum een speciale CPNB Nieuwjaarstalkshow waarin we de jaarcijfers van de boekenmarkt in 2021 presenteren en natuurlijk de Top 100 bestverkochte en meest uitgeleende boeken van 2021. Daaraan voorafgaand vindt online het jaarlijkse KVB Boekwerk seminar plaats dat zal gaan over de toekomst van het boek en boekenvak.

68651.gje.png

Dit jaar gaat – ondanks corona – het KVB Boekwerk seminar door. In ieder geval online en, als het kan, ook in de zaal. KVB Boekwerk brengt het seminar met inspirerende sprekers live vanuit het EYE Filmmuseum via een livestream. Aansluitend op het seminar presenteert de CPNB – vanuit dezelfde locatie en met dezelfde link – de Nieuwjaarstalkshow met de jaarcijfers en natuurlijk de Top 100 bestverkochte en meest uitgeleende boeken van 2021. 

Weer tijd voor de toekomst
Of we dachten dat Corona voorbij zou zijn of dat we er mee zouden moeten leren leven, de conclusie is hetzelfde. We moeten onszelf weer de tijd geven om naar de toekomst te kijken. We moeten wel. De toekomst dendert op ons af met niet mis te verstane uitdagingen. En, zoals zo vaak: met nieuwe kansen, inspirerende ideeën en trends om op in te springen. Daaraan willen we bijdragen met ons programma.

Dat doen we door te kijken naar de winkelstraat van 2030, met Wim La Haye van Shopping Tomorrow/Bluebird Day. Hoe ziet de winkelstraat er straks uit, fysiek en online? Daarnaast kijken we naar technologische trends die van impact gaan zijn op de boekenmarkt. Er is veel gaande in de digitale revolutie. Daarom vragen we technologie-expert Jarno Duursma om een selectie van de meest relevante trends te bespreken. We sluiten af met een beschouwend perspectief door hoogleraar Bas Haring: wat is de rol van het boek in de toekomst en welke verantwoordelijkheid van het boekenvak hoort daarbij?

In het programma ruimen we tijd in om vragen vanuit het publiek te beantwoorden en om met de sprekers in gesprek te gaan.

Programma

13:15 Toegang tot de livestream
13:30 Welkom en introductie – Jurriaan Rammeloo
13:45 Shopping 2030: Hoe winkelt de consument in 2030? – Wim La Haye
          Wim La Haye verkent de belangrijkste trends en onzekerheden die het komende decennium gaat geven en blikt vooruit op de winkel en de winkelstraat van de toekomst.
14:15 Technologische en digitale trends – Jarno Duursma
          Jarno Duursma geeft ons een schets van de toekomst. Daarbij bekijkt hij welke trends ook relevant kunnen zijn voor de boekenmarkt, zoals synthetische media, NFT-technologie en kunstmatige intelligentie.
14:45 Pauze
15:00 Het boek in de toekomst – Bas Haring
          Bas Haring geeft ons zijn kijk op de rol van het boek in de toekomst en wat daarbij de verantwoordelijkheid is van de mensen in het vak.
15:30 Vragen en gesprek
15:45 Einde


Meer informatie

27 januari
13:30 – 15:45 uur: KVB Boekwerk Seminar
15:45 – 17:00 uur: CPNB-talkshow en uitreiking Top 100
Vanuit EYE Filmmuseum via livestream
Aanmelden kan via deze link