Congres Stichting Lezen: 'Lezen in beweging'

14 december 2023

Onder de titel 'Lezen in beweging' organiseert Stichting Lezen op donderdag 14 december in Eye Filmmuseum te Amsterdam haar vierjaarlijkse Wetenschappelijk Congres.

72083.Congres_Stichting_Lezen_png.png

Tijdens het wetenschappelijk congres buigen diverse wetenschappers zich samen met deelnemers over de laatste trends en ontwikkelingen in het onderzoek rond leesbevordering.

Keynotesprekers in de ochtend zijn:

Odile Heynders over fictie en democratie (Tilburg University) en Eliane Segers over AI in het leesonderwijs (Radboud Universiteit Nijmegen)

Daarna volgt de lancering van het onderzoeksproject ‘Becoming literate in a digital age’ met aansluitend een panelgesprek met projectleider Els Stronks (Universiteit Utrecht) en betrokken partners Yra van Dijk (Universiteit Leiden), Roel van Steensel (Vrije Universiteit/Erasmus Universiteit) en Niels Bakker (Stichting Lezen). 

In de middag kunnen deelnemers kiezen uit een keur van deelsessies over uiteenlopende thema’s.

Het congres is bedoeld voor beleidsmakers, schoolleiders, educatief specialisten, taal- en leescoördinatoren, uitgevers, wetenschappers, bibliotheekmedewerkers, docenten en andere geïnteresseerden die meer willen weten over lezen en leesbevordering bij kinderen van 0-20 jaar.

Voor meer informatie, het volledige programma en het bestellen van tickets, zie de website van Stichting Lezen

Kosten: €225,-