BorderKitchen interview met T.C. Boyle (online)

14 april 2021

In een nieuwe online aflevering van interviewprogramma BorderKitchen, onderdeel van festival Crossing Borders, is op 14 april de Amerikaanse auteur T.C. Boyle te gast om te praten over zijn nieuwste boek 'Praat met mij'.

67381.unname.png

‘Ons bewustzijn is het allerbelang­rijkst. We zijn altijd aanwezig, borrelend van de ideee╠łn, gedach­ten, wensen, en taal is wat ons daarbij voortdrijft. Andere dieren moeten op hun tellen passen als ze bij ons in de buurt komen. Veel van hen eindigen in een pan, op een barbecue of platgereden onder onze banden. Maar ook zij hebben hun bewust­zijn, hun eigen kijk op de wereld, even hartstochtelijk als de onze. Ze kunnen ons er alleen niet over vertellen. Maar stel dat ze dat wel konden? Stel dat we ze onze taal kunnen leren? Stel dat ze de woorden spreken die wij niet willen horen?’ - T.C. Boyle

Vragen die centraal staan in het nieuwe boek Praat met mij van de veelzijdige cult-schrijver T.C. Boyle. Hij is op 14 april 20.00 te gast bij BorderKitchen online. 
 
De interviewer is Sander Pleij.

T.C. Boyle (1948, Peekskill, N.Y.) is de New York Times bestsellerauteur van meer dan veertien romans en elf korte-verhalenbundels. Zijn werk is in 24 talen vertaald, hij won er vele prijzen mee, waaronder de PEN/Faulkner Award voor Fictie en een Lifetime Achievement Award. Hij woont in Californië.

Meekijken kan gratis via Zoom of YouTube. 
Registeren kan hier.