Boekenweek van Jongeren 2022

16 september 2022 - 25 september 2022

De Boekenweek van Jongeren komt dit jaar tot stand onder leiding van jongeren zelf. Zij weten wat werkt, aldus de CPNB. Een focusgroep van tien middelbare scholieren van 15 t/m 18 jaar heeft de nieuwe huisstijl ontwikkeld: deze jongeren bepalen welke influencers 3PAK het beste kunnen promoten, welke hashtags werken en welke huisstijl het meest tot de verbeelding spreekt.

70652.Boekenweek_van_Jongeren.png

Als Boekenweekgeschenk voor jongeren van 15 t/m 18 jaar is de gratis bundel 3PAK beschikbaar, met twee verhalen van  Daan Heerma Voss en Chinouk Thijssen en poëzie van Gershwin Bonevacia. Dit jaar met boekentips om verder te lezen. Door middel van 3PAK, scholentournee Literatour, een online campagne en de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren worden jongeren van 15 tot en met 18 jaar geïnspireerd om hun nieuwe favoriete boek te vinden, zo stelt de CPNB.

De tien meest aansprekende boeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. In mei heeft een vakjury van volwassenen tien titels geselecteerd die speciaal zijn aanbevolen voor jongeren. Aan de vooravond van de Boekenweek van Jongeren maakt een jury van jongeren twee winnaars bekend: één in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en één in de categorie Vertaald.

Zie ook de informatie op Hebban.nl.