Bijeenkomst ‘Hoe lees ik?’

09 november 2018

Op vrijdagmiddag 9 november a.s. organiseert het Letterkundig Centrum Limburg samen met Bibliotheek Venlo en Huis voor de Kunsten Limburg de bijeenkomst 'Hoe lees ik?'. Gastsprekers zijn schrijfster Lidewijde Paris en literatuurwetenschapper, poëziecriticus en dichter Kila van der Starre. Zij geven in de Venlose Stadsbibliotheek twee interactieve lezingen waarin de boeken Hoe lees ik van Lidewijde Paris en woorden temmen. 24 uur in het licht van Kila&Babsie centraal staan. De relatie tussen boek en lezer wordt ontrafeld en vele interessante leestips zullen de revue passeren.

60243.collage (8).jpg

In Hoe lees ik? laat Lidewijde Paris zien hoe literatuur werkt. Een roman is immers meer dan gewoon een goed geschreven verhaal. Een literair boek kan betekenis genereren door bijvoorbeeld beelden, perspectief, taalgebruik en metaforen. Aan de hand van romanfragmenten zal Paris op een toegankelijke manier laten zien hoe je dat literaire lezen nu precies onder de knie kan krijgen.

Kila&Babsie (Kila van der Starre en Babette Zijlstra) treden sinds 2005 als duo op met hun poëzie. In 2009 gaven ze hun debuutbundel Stereo uit en dit jaar verscheen woorden temmen. 24 uur in het licht van Kila&Babsie. Met dit poëzie doe-boek laat het duo zien hoe je poëzie kunt lezen en  schrijven aan de hand van 24 gedichten die allemaal gekoppeld zijn aan een tijdstip en een locatie, zodat iedereen op elk moment met poëzie bezig kan zijn.

Meer informatie: 
Datum: 9 november 2018, 13.00 - 17.00 (inloop vanaf 12.30) 
Locatie: Stadsbibliotheek Venlo, Begijnengang 2, 5911 JL Venlo
Entree: €5 inclusief een gratis kopje koffie of thee en een drankje na afloop.
Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.hklimburg.nl/hoeleesik.