Barts BoekenClub met Maartje Wortel, David van Bodegom (e.v.a.)

27 november 2019

Woensdagavond 27 november in het Betty Asfalt Complex: een nieuwe Barts BoekenClub met uiteenlopende gasten en verrassende onderwerpen.

65170.BBC_poster_nov.jpg

Verouderingsarts David van Bodegom vertelt over zijn nieuwe boek Het geheim van de schildpad. Geen mens leefde ooit langer dan 122 jaar, maar schildpadden worden met gemak dubbel zo oud. Wat is hun geheim? In Het geheim van de schildpad onderzoekt Van Bodegom de biologie van lang leven. Aan de hand van fascinerende voorbeelden uit het dierenrijk, gecombineerd met de laatste wetenschappelijke inzichten uit het verouderingsonderzoek, leren we onze eigen veroudering beter begrijpen. 

Gevierd schrijfster Maartje Wortel is te gast om te praten over haar nieuwe roman Dennie is een star. Op de Rietveld Academie kreeg zij les van Wim Brands die tijdens een van de eerste lessen aangaf nooit over je kat te schrijven. ‘Of over welke kat dan ook.’ Dennie is een star is een hilarische, confronterende, onnavolgbare speurtocht naar wat het betekent om mens te zijn, wat tijd is, en wat liefde inhoudt. En met in de hoofdrol: de vaalrode kat Dennie.  

Met verder de BBC Proza Pitch, het podium voor debuterende schrijvers, én live muziek door BBC Huisband En Vrac. Na afloop is er boekverkoop in het theaterfoyer van Het Betty Asfalt Complex en meet & greet met de gasten. Kaartjes kosten 12,50 (studenten 8,50 euro) en zijn te bestellen via deze link