Barts Boekenclub

28 februari 2018

Op woensdagavond 28 februari is er weer een nieuwe Barts BoekenClub, die dit keer in het teken staat van twee bijzondere familiegeschiedenissen.

52451.bbc_feb_2018.jpg

Sociologe en onderzoekster Jolande Withuis is te gast naar aanleiding van haar nieuwste boek Raadselvader. Na haar succesvolle biografie over Juliana, beschrijft zij in Raadselvader het indringende en persoonlijke verhaal over het bewogen leven van haar vader, de bekende schaakjournalist Berry Withuis (1920-2009). Hij was communist en redacteur van het dagblad De Waarheid. Met behulp van onder meer zijn bvd-dossier reconstrueert ze zijn levensgeschiedenis. 

In 1945 meldden duizenden Nederlandse jongens zich aan als oorlogsvrijwilliger om ‘onze Rijksgenoten in Indië te bevrijden’. Een van de personen was Evert-Jan Nijboer, de grootvader van schrijver, socioloog en onderzoeker Ronald Nijboer. Aan de hand van zijn boek Tabé Java, Tabé Indië. De koloniale oorlog van mijn opa vertelt Ronald over het lot van zijn grootader en zijn medestrijders. Waarom zweeg een hele generatie Indiëgangers, die altijd een status aparte hielden?

Verder op deze avond live muziek en de BBC Proza Pitch: hét podium voor jong literair talent. Dit keer met Luna Zegers (Solo) en Gert-Jan van den Bemd (De verkeerde vriend). Na het programma is er in het theatercafé van Het Betty Asfalt Complex de gelegenheid om na te praten, de schrijvers te ontmoeten en hun werk aan te schaffen. Tijdens de voorstelling is er boekverkoop. Voorkennis van de auteurs en hun werk is niet nodig!

Meer informatie
Datum: Woensdag 28 februari
Tijd: 20.30 uur
Locatie: Betty Asfalt Complex, Nieuwezijds Voorburgwal 282, 1012 RT Amsterdam
Toegang: Kaarten à 10 euro (6 euro voor studenten en CJP-houders) zijn te reserveren via www.bettyasfalt.nl