Aftrap campagne 'Lees voort'

20 februari 2020

Aftrap van de nieuwe Leescoalitie-campagne 'Lees voort!' in de Hortus in Amsterdam. Op deze dag mogen alle opa’s en oma’s op vertoon van hun kleinkind gratis naar binnen én krijgen ze een passend boek cadeau uit handen van een bekende grootouder.
Met de campagne 'Lees voort!' roept de Leescoalitie alle grootouders van Nederland op om in actie te komen voor het versterken van de leescultuur.

65638.Leescoalitie.png

De leesmotivatie en het leesplezier van kinderen in Nederland daalt en daalt. Omdat grootouders onlosmakelijk verbonden zijn met hun kleinkinderen, en een steeds grotere rol in het leven van hun kleinkinderen spelen – krijgen ze de schone eretaak om (hun) liefde voor lezen aan hun kleinkinderen mee te geven. 

In de Hortus zullen bekende grootouders aanwezig zijn om als ambassadeurs van de campagne het startschot voor de campagne te geven. De ambassadeurs  zijn Janny van der Heijden, Jan Terlouw, Noraly Beyer, Jack van Gelder, Karin Bloemen, Hans Kazàn en Frits Barend. Vanuit de Palmenkas zullen de ambassadeurs grootouders en kleinkinderen van passend boekenadvies en boeken voorzien om samen een bijzonder avontuur te beleven. In de kas zijn allemaal fijne hoekjes om direct het boek in te duiken of om voorgelezen te worden.

Op 20 februari start ook de online publiekscampagne Boek een avontuur met je kleinkind, waarin een aantal van de ambassadeurs met hun eigen kleinkinderen laten zien hoe leuk het is om samen in een boek te duiken.

 

Meer informatie:
Datum/tijd: donderdag 20 februari, 11.00-12.00 uur
Locatie: Hortus, Plantage Middenlaan 2a, Amsterdam
Website