Maike Meijer tournee: honderd boekhandels in zeven dagen 18

29 oktober 2020: Maike Meijer tournee: honderd boekhandels in zeven dagen

Maike Meijer geeft haar eerste boek zelf uit samen met het uitgeefteam dat o.a. met Paulien Cornelisse, Rick Pastoor en Tommy Wieringa werkt (bestaande uit Harminke Medendorp, Ruth Bergmans en Maarten Richel). Wen er maar aan verschijnt op 31 oktober. Om dit te vieren en ook om de Nederlandse boekhandelaren een hart onder de riem te steken in deze heftige tijden bezoekt het team van New Book Collective namens uitgeverij Meijer honderd boekhandels in zeven dagen. Alle boekhandelaren krijgen een XL-boek voor in de etalage, een op naam gesigneerd exemplaar van Wen er maar aan én een genummerde en gesigneerde prent van de door Meijer zelf getekende illustratie van de cover van het boek. Maike Meijer is drie dagen mee op tournee om een aantal boekhandelaren zelf te verrassen. Dat levert de volgende aanstekelijke plaatjes op: WEN ER MAAR AAN!

De lancering van 'De zevende zus' 15

De lancering van 'De zevende zus'

Om zeven over zeven vanochtend was het zover. Toen werden de eerste zeven exemplaren van 'De zevende zus' in Riemer & Walinga (Ermelo) uitgereikt aan zeven fans. Maar ook andere winkels verwachtten vandaag topdrukte. Overal in het land ligt De zevende zus in grote stapels klaar. Boekhandels in Nederland en Vlaanderen hebben de afgelopen dagen op sociale media veel tamtam gemaakt om lezers warm te maken voor de lancering van het jaar. In vele boekhandels draait het vandaag alleen maar om dat ene boek. 

 

Foto's bekijken
De boekwinkels zijn weer open!

De boekwinkels zijn weer open!

De boekhandels mochten vandaag voor het eerst sinds 15 december weer klanten ontvangen. Vele markeerden de heropening met een symbolische daad of heetten hun klanten extra hartelijk welkom.

Foto's bekijken
Presentatie 'Het verhaal van Marie', uitgeverij Tessel Tilanus

Presentatie 'Het verhaal van Marie', uitgeverij Tessel Tilanus

In tijden van corona zetten we de tering naar de nering. Daarom presenteert Uitgeverij Tessel Tilanus haar eerste uitgave via livestream vanuit de dependance van het Torpedo Theater: een huiskamer. Torpedo op locatie. Het boek dat ter doop wordt gehouden: Het verhaal van Marie, de debuutroman van Jorine Lamsma.

Foto's bekijken
Bezorgmarathon Ernest van der Kwast

Bezorgmarathon Ernest van der Kwast

Het nieuwe boek van Ernest van der Kwast, Ilyas, verschijnt vandaag bij de Bezige Bij. Omdat een reguliere feestelijke boekpresentatie er niet in zat, bedacht Van der Kwast iets anders: hij rende gisteren een volledige marathon door Rotterdam om de eerste exemplaren van de roman bij zijn lezers thuis te bezorgen. Hij rende de bezorgmarathon in twee delen: overdag bezorgde hij 31 boeken in zijn eentje, 's avonds nog eens 29 boeken, vergezeld door 20 collega-hardlopers. 

 

Foto's bekijken
Bookstore Day 2020

Bookstore Day 2020

Oplopende aantallen besmettingen of niet: Bookstore Day werd in de deelnemende boekhandels een feestje. Gewilde aanbiedingen, leuke activiteiten. Het leidde tot een duidelijke omzetplus – én positieve geluiden van boekverkopers.

Foto's bekijken
LibrisBlz.-najaarsbeurs

LibrisBlz.-najaarsbeurs

Voor de zomer moesten boekverkopers inkopen doen op basis van videopresentaties van uitgevers die ze op YouTube konden bekijken. Voor komend najaar konden ze gelukkig weer live in gesprek met vertegenwoordigers. Maar: wel met in achtneming van alle voorschriften van het RIVM.

Foto's bekijken
Boekblad was er niet bij: acties en activiteiten in coronatijd

Boekblad was er niet bij: acties en activiteiten in coronatijd

Door de coronacrisis gaan veel activiteiten niet door. Maar het boekenvak ontvangt steunbetuigingen, bedenkt creatieve nieuwe acties en vindt andere vormen voor bestaande activiteiten. Boekpresentaties, signeersessies, leesclubs, ze gaan allemaal door op een andere manier. Dat geldt ook voor het uitgeleide doen van collega's die met pensioen gaan! Boekblad was er weer niet bij, maar gelukkig hebben we de foto's.

Foto's bekijken
Meer Boekblad was erbij...