Lidy van Marissing wint Sybren Poletprijs

Bart Janssen | 24 april 2024

De Sybren Poletprijs 2024 is toegekend aan schrijver en dichter Lidy van Marissing, zo werd bekendgemaakt in het radioprogramma Kunststof.

De jury stelt zeer onder de indruk te zijn van Van Marissings oeuvre, 'dat het verdient om uit het rijtje neo-avant-gardisten te worden gelicht en op zijn eigen merites gelezen en herlezen moet worden. Het is het voluit waard, dit bijzondere schrijverschap dat meer dan een halve eeuw lang op een zeer vindingrijke, steeds weer nieuwe wijze getuigt van betrokkenheid, speelsheid, verwondering en nieuwsgierigheid.’

De prijs, een legaat van Sybren en Cora Polet, wordt uitgereikt ter bekroning van het oeuvre van een Nederlandstalige auteur die schrijft en werkt in de geest van de experimentele dichter, prozaschrijver en essayist Sybren Polet (1924-2015). De prijs wordt driejaarlijks uitgereikt en is met een geldbedrag van 35.000 euro een van de grootste van Nederland.

De prijs wordt op woensdag 19 juni - de honderdste geboortedag van Sybren Polet - uitgereikt tijdens een feestelijk programma rondom Van Marissings werk in De Brakke Grond te Amsterdam.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden