Titels Querido en Gottmer bij Best Verzorgde Boeken van 2020

Geraldine te Gussinklo | 4 maart 2021

De Stichting Best Verzorgde Boeken heeft uit 267 inzendingen een selectie van 33 boeken gekozen die zich hebben 'onderscheiden op het gebied van inhoud, ontwerp, beeldbehandeling, typografie, materiaal, druk- en bindwijze' en zo behoren tot de Best Verzorgde Boeken van 2020. 

De 33 boeken staan traditiegetrouw centraal in de gelijknamige tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam. Ook is de Nederlandse selectie ingezonden voor de internationale jurering Schönste Bücher aus aller Welt. Op 22 april a.s. wordt bekend of Nederlandse uitgaves in de prijzen zijn gevallen. 

Op de lijst staan onder meer Het hele leven van Bart Moeyaert en Peter Van den Ende (Querido) en Het geheim van de tuin van Jan Paul Schutten en Joris Bijdendijk (Gottmer). Ook De correspondentie van Desiderius Erasmus (21 delen) (Ad. Donker), Klimaatverdriet van Marek Šindelka (Das Mag), Body Language: Het lichaam in de middeleeuwse kunst van Wendelien van Welie-Vink (nai010), Barbaar op Ibiza van Jan Cremer (De Bezige Bij) en Touki: Voyage à Dakar van Judith Quax (Lecturis) zijn geselecteerd. Zie de volledige lijst hier.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden