Tienjarige Uitgeverij Kannibaal/Hannibal wordt Hannibal Books

Geraldine te Gussinklo | 23 oktober 2020

De Vlaamse uitgeverij Kannibaal/Hannibal heeft besloten om de dubbele imprint – Kannibaal voor sport & lifestyle en Hannibal voor het cultuurfonds – los te laten en te gaan voor de merknaam waarmee ze internationaal bekend zijn: Hannibal Books.

De uitgeverij zegt over de naam: 'De olifanten van de Carthaagse generaal Hannibal (247-c. 183 v.Chr.) stonden symbool voor kracht en getuigden van de enorme invloed van het dier op de menselijke verbeelding. Hannibal als metafoor voor internationale ambitie en lef enerzijds en voor het vieren van de menselijke verbeelding anderzijds valt samen met twee belangrijke fundamenten van onze uitgeverij. Hannibal Books voert dan ook met gepaste trots een olifant als logo.'

In 2020/2021 viert de uitgeverij zijn tienjarig jubileum. Ze blikken terug op 250 gepubliceerde titels met meer dan 20 bestsellers en toptientitels. Bijna de helft van de boeken werd vertaald naar het Engels, Frans en/of Duits. 'Terwijl we in onze beginjaren uniek waren door het publiceren van heel verzorgde boeken op het gebied van sport en lifestyle met dezelfde hoge kwaliteitseisen als kunstboeken, groeiden we in de loop der jaren uit tot een internationale uitgeverij van invloedrijke kunst- en fotoboeken,' aldus het persbericht.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden