Shortlist Beste Spirituele Boek 2019 bekend

Geraldine te Gussinklo | 11 januari 2019

Vanaf vandaag kan het publiek stemmen op de genomineerden voor de publieksprijs Beste Spirituele Boek 2019. De vijf genomineerde titels zijn:

- In negen stappen naar innerlijke bloei van Lisette Thooft (Boekerij)
- Minimalisme van Joshua Fields Milburn en Ryan Nicodemus (Luitingh-Sijthof)
- Paradijs in de polder van Arita Baaijens (Atlas Contact)
- Shinrin Yoku van Annette Lavrijsen (Ambo|Anthos)
- Voor Joseph en zijn broer van Christa Anbeek (Uitgeverij Ten Have)

De shortslist is samengesteld door een comité bestaande uit Jacobine Geel (presentatrice KRO-NCRV, theologe en voorzitter GGZ Nederland), Marije van Beek (redacteur Trouw), Kitty van Geerts (Boekhandel De Kler in Leidsenhage) en Bea Rigter (Bibliotheek Idea Zeist). Er kan nog tot en met 30 januari gestemd worden via www.maandvandespiritualiteit.nl. De winnaar wordt op zaterdag 2 februari bekendgemaakt in het tv-programma Jacobine (KRO-NCRV) dat wordt uitgezonden op NPO2. Vorig jaar werd Steeds leuker van Jelle Hermus bekroond tot Beste Spirituele Boek 2018.

Het essay bij de Maand van de Spiritualiteit 2019 is geschreven door Stine Jensen. In haar essay denkt Jensen terug aan haar eigen eerste liefde. Aansluitend op het thema van de maand, Met aandacht, filosofeert ze over de rol die aandacht daarbij speelt. Het essay Eerste liefde is voor € 3,75 in de boekwinkel te verkrijgen tijdens de Maand van de Spiritualiteit, die nog duurt tot en met zondag 10 februari.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden