Poëzieweek 2020: Weemoedt en Moeyaert aan kop

Maarten Dessing | 21 februari 2020

Gezondheid! van Levi Weemoedt en Helium van Bart Moeyaert. Dat waren tijdens de Poëzieweek de bestverkochte bundels in Nederland en Vlaanderen. In Vlaanderen werden 72% meer bundels verkocht dan in een gemiddelde week.

Dat schrijft het Poëziecentrum in een persbericht. In Nederland staat Weemoedt ook op de tweede plaats: met zijn bloemlezing Pessimisme kun je leren. Daarna volgen Grappig jammer van Tim Hofman, Broze aarde van Antjie Krog en Verzamelde Gedichten van Menno Wigman.

In Vlaanderen bezet Moeyaert zelfs de hele top 3. Op de tweede plaats staat de bundel Verzamel de liefde (Querido, 2003), op de derde plaats Gedichten voor gelukkige mensen. Andere bundels in de top 10 zijn onder meer Milk and Honey en The Sun and Her Flowers van Rupi Kaur – in het oorspronkelijke Engels, níét in de vertaling die bij Orlando is verschenen – en Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd van Siel Verhanneman.

Er is geen vergelijkbaar verkoopcijfer voor Nederland beschikbaar voor het aantal meer verkochte poëziebundels tijdens de actieweek. De reden daarvoor is dat Poëziecentrum en CPNB andere manieren van berekenen hebben en de afzetplussen niet vergeleken kunnen worden. Publiceren van beide cijfers zou een vergelijking echter uitlokken.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden