Noorse misdaadauteur Karin Fossum stapt over naar De Boekerij

Geraldine te Gussinklo | 15 november 2018

Met haar nieuwe misdaadthriller The Darkening stapt bestsellerauteur Karin Fossum over naar uitgeverij Boekerij, die de rechten via Willem Bisseling van Sebes & Bisseling bij de Noorse uitgeverij Cappelen Damm verwierf. De Boekerij verwierf tevens de rechten voor de volgende roman van Fossum. Maaike le Noble van Boekerij is verheugd met de komst van Fossum: ‘Karin Fossum staat bekend om haar geweldige schrijfstijl, innemende personages en ijzersterke plots. Wij hebben het gevoel dat ze erg goed op onze lijst past en zijn erg blij haar nieuwe Nederlandse uitgever te zijn.’

The Darkening is het veertiende deel in de wereldwijd enorm succesvolle serie rondom de eigenzinnige inspecteur Konrad Sejer. Karin Fossum staat bekend als de Noorse queen of crime. Ze was een van de eerste Scandinavische auteurs die wereldwijd wist door te breken met misdaadromans, waarmee ze diverse prijzen won. Ook in Nederland bereikt ze met veel van haar boeken de bestsellerlijst. In het verleden werd haar werk uitgegeven door Ambo Anthos en later door Uitgeverij Marmer.


In The Darkening valt een 15 maanden oude dreumes van een balkon op de zesde verdieping van een hotel. De verklaringen van zijn ouders verschillen nogal en daar hebben ze beiden zo hun redenen voor. Inspecteur Konrad Sejer gaat op zoek naar de duistere waarheid. De nieuwe Fossum verschijnt in de eerste helft van 2019.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden