Nieuwe literaire prijs: de Drs. P Trofee

Geraldine te Gussinklo | 15 oktober 2019

Op 29 oktober 2019 wordt voor het eerst de Drs. P Trofee uitgereikt: een prijs voor een auteur of kunstenaar die werkt in de vrolijke en vrijzinnige traditie van Drs. P (Heinz Polzer 1919-2015). De prijs is een initiatief van het Heen- en Weerschap, de stichting die de literaire nalatenschap van Drs. P beheert.

Vic van de Reijt, voorzitter van het Heen- en Weerschap: 'Drs. P, een geboren Zwitser, had een grote liefde voor de Nederlandse taal, die hij op zeer levendige wijze op de Nederlandse en Vlaamse podia en in meer dan 100 boekpublicaties heeft beleden. De Drs. P Trofee is bestemd voor auteurs en kunstenaars die zich op oorspronkelijke en humoristische wijze van de Nederlandse taal bedienen, maar die nooit in aanmerking komen voor de officiële literaire prijzen.'

De Drs. P Trofee wordt voortaan jaarlijks uitgereikt. De laureaat ontvangt een replica van de kop van Heinz Polzer, ooit vervaardigd door de Vlaamse artieste Griet de Bock. Daarnaast een geldbedrag van 2019 euro, dat jaarlijks met één euro zal worden vermeerderd. Daarmee is de Drs. P Trofee ook de eerste inflatiegevoelige prijs. 

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden