Jeroen van Kan stopt met VPRO Boeken, wordt directeur SLAA

Geraldine te Gussinklo | 11 februari 2019

Jeroen van Kan stopt in mei 2019 met de presentatie van VPRO Boeken. Hij vertrekt bij de VPRO om directeur te worden van de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA). Van Kan presenteerde VPRO Boeken sinds het plotselinge overlijden van Wim Brands in april 2016 en was daarvoor jarenlang te horen als presentator van het radioprogramma De Avonden. Sinds januari 2017 presenteert hij VPRO Boeken om en om met Carolina Lo Galbo. Van Kan blijft VPRO Boeken tot aan de zomerstop presenteren. Zijn laatste uitzending is te zien op 26 mei.

Al per februari 2019 is Van Kan de nieuwe directeur van de SLAA. Samen met collega’s Maya Shamir, Esther Kuijper, Sanne Pieters en Sarah Stoffelsen zal Jeroen literaire programma’s voor en door de hele stad maken. Jeroen neemt het stokje over van Daphne de Heer. Met Jeroen aan boord wil de SLAA onder meer andere vormen van storytelling onderzoeken (bijvoorbeeld via audio, video en publieksparticipatie) en de A van Activiteiten verder uitbouwen en verbreden.

VPRO Boeken keert na de zomer terug met naast Carolina Lo Galbo een nieuwe presentator. Wie dat wordt, is nog niet bekend.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden