Grote Frankfurt-roman naar Nieuw Amsterdam

Geraldine te Gussinklo | 15 oktober 2019

Emma Stonex

‘One of the hottest titles of the Frankfurt Book Fair’ volgens The Bookseller, The Lamplighters van Emma Stonex, zal uitgegeven worden door Nieuw Amsterdam. Een debuut uit Engeland dat nu in grote veilingen de wereld over gaat. Nieuw Amsterdam wist vlak voor de beurs de rechten binnen te slepen, inclusief de volgende roman van Stonex. The Lamplighters verschijnt in het voorjaar van 2021 bij Picador als hun super lead title. Nieuw Amsterdam brengt de Nederlandse vertaling gelijktijdig uit.

The Lamplighters is een spannende literaire roman over drie vuurtorenwachters die vermist raken, en drie vrouwen die achterblijven. Prachtige beschrijvingen van het bijzondere maar eenzame leven op zee, worden afgewisseld met ijzersterke plotwendingen, en als lezer word je steeds op het verkeerde been gezet: wat is er nou gebeurd in die vuurtoren?
 
Neeltje Smitskamp, redacteur van Nieuw Amsterdam, verwierf de rechten via het Britse Madeleine Milburn agentschap, dat bekendstaat om hun grote commerciële titels. Smitskamp: ‘Je leest je suf zo vlak voor de beurs, en dit manuscript stak er met kop en schouders bovenuit. Het heeft die zeldzame combinatie van een beeldschone literaire stijl, een meesterlijke plot en een bijna ondraaglijke spanning.’ In bijna alle Europese landen en in de VS werden de rechten in grote veilingen verkocht, soms met wel tien bieders. ‘Het is een van de boeken waarvan iedereen op de beurs meteen vraagt: “Heb jij het?” Wij hadden geluk, in de stortvloed aan titels ziet niet iedereen kans om alles te bekijken. We waren er snel bij. Veel collega’s uit het buitenland vissen achter het net.’

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden