Eerste peuterbijbel van Nederlandse bodem

Stip | 24 mei 2019

Op zaterdag 25 mei – Bookstore Day – presenteert het NBG Mijn kleine Peuterbijbel, geschreven door Melanie van de Peut en geïllustreerd door Michel de Boer. Deze bijbel bevat 8 bijbelverhalen voor kinderen van 2 tot 4 jaar.
‘Het is de kunst om aan te sluiten bij de peuters’, zegt Melanie van de Peut. ‘Ze zijn puur en onbevangen en houden van structuren en rituelen, zoals een vast voorleesmoment. Hun concentratieboog is kort, dus moest ik elk bijbelverhaal terugbrengen tot een paar zinnen. Verder hebben we interactieve elementen toegevoegd aan de verhalen, zodat ze geprikkeld worden om te reageren. Bij het kerstverhaal kunnen ze samen met Jozef op de deuren in Nazaret kloppen. Ook kunnen ze, als ze goed kijken, in elke tekening een muisje ontdekken.’ Melanie is taalcoördinator in het peuteronderwijs en geeft vertelcursussen. Michel de Boer is illustrator, vormgever en fotograaf en uitgever en werd bekend met ‘opa Knoest’.

Mijn kleine Peuterbijbel is de voorloper van de grote Peuterbijbel met 50 bijbelverhalen. Die verschijnt komend najaar bij het NBG. Zowel de kleine als de grote peuterbijbel zijn de eerste kinderbijbel van Nederlandse origine voor deze leeftijdsgroep – eerdere peuterbijbels waren vertalingen uit het Engels. De beide peuterbijbels leggen samen een goede basis voor een opvoeding met de Bijbel. Met deze uitgaven voorziet het NBG in een compleet pakket voor kinderen van 0-12 jaar, van Babybijbel tot en met Samenleesbijbel.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden