Dolfje Weerwolfje in actie tegen pesten

Bart Janssen | 27 september 2022

Paul van Loon en Splinter Chabot hebben gisteren, ter gelegenheid van de Week tegen het Pesten, de actie ‘Dolfje Weerwolfje Tegen Pesten’ gelanceerd, een wedstrijd tegen pesten.

Vanuit OBS Het Volle Leven in Den Haag riepen Van Loon en Chabot alle kinderen van Nederland op om hun tips tegen pesten in te sturen en daarmee alle leerkrachten en leerlingen te inspireren hoe je voor een fijne sfeer in de klas en op het schoolplein zorgt. Bovendien presenteerde Paul van Loon zijn nieuwste boek over Dolfje Weerwolfje: SuperDolfje en de Groene Gigant. Daarin verandert Dolfje in SuperDolfje en trekt ten strijde tegen een schurk.

De lancering van Dolfje Weerwolfje Tegen Pesten en de presentatie van SuperDolfje en de Groene Gigant waren live te volgen via een livestream, die hier terug te kijken is. Ook kan er gratis lesmateriaal (pdf) worden gedownload om op een laagdrempelige manier met het onderwerp pesten aan de slag te gaan.

De inzendtermijn van de wedstrijd loopt tot en met 23 oktober. In de week van 21 november worden de winnaars bekendgemaakt. In totaal winnen 12 schoolklassen – één per provincie – het Dolfje Weerwolfje Superheldenspeldje en een gesigneerd exemplaar van SuperDolfje en de Groene Gigant. De klas met de beste tips wint bovendien alle boeken en spelletjes van Dolfje Weerwolfje voor de schoolbibliotheek en een online ontmoeting met Paul van Loon. Ook kunnen kinderen individueel meedoen; hieruit worden drie winnaars gekozen die het gesigneerde boek en het superheldenspeldje ontvangen.

De wedstrijd is een initiatief van Paul van Loon en Uitgeverij Leopold en wordt ondersteund door Stichting School en Veiligheid, Nederlands Jeugdinstituut, Ouders en Onderwijs, Stop Pesten NU! en Zwijsen.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden