De Geus acquireert 'Kapitaal en ideologie' van Thomas Piketty

Stip | 13 september 2019

Kapitaal en ideologie van Thomas Piketty, de opvolger van Kapitaal in de 21ste eeuw dat bij De Bezige Bij verscheen, wordt in februari 2020 uitgegeven door uitgeverij De Geus. 

Economie is geen wetmatigheid. Markt, winst en kapitaal zijn historische concepten die afhangen van keuzes en opvattingen. In Kapitaal en ideologie onderzoekt Piketty de ideeën die eeuwenlang aan de basis lagen van ongelijkheid. Ideologische stromingen die hebben geleid tot slavernij, kolonialisme, communisme en hyperkapitalisme en het leven van miljarden mensen hebben bepaald.  

Frits van der Meij, uitgever van De Geus, zegt in het persbericht: ‘Ik wilde dit boek uitgeven omdat het heel helder vertelt waarom er ongelijkheid is in de wereld, en dat dat geen natuurramp is, maar het gevolg van keuzes in het verleden. En dat we nu keuzes kunnen maken om die ongelijkheid een beetje terug te dringen. Piketty schrijft in dit boek echt meeslepend. Geschiedenis, economie en politiek waren niet eerder zo nauw met elkaar verweven.’

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden