Campagne voor leesplezier ’Start Jouw Leesclub’ bereikt doelstellingen

Stip | 15 maart 2019

Meer dan 250 leesclubs met in totaal minimaal 1500 lezers hebben zich in de eerste weken van de campagne aangemeld via de campagnewebsite www.startjouwleesclub.nl. Bij de campagne wordt gebruikgemaakt van de bekendheid die de Libris Literatuur Prijs geniet, maar ook van het netwerk van zes zorgvuldig geselecteerde ambassadeurs voor het leesplezier: Abdelkader Benali, Alma Mathijsen, Cynthia Schultz, Pepijn Lanen, Lize Korpershoek en Yung Nnelg. 

De opdracht voor leesclubs is eenvoudig: lees en bespreek samen met een of meer vrienden een van de boeken uit de longlist (en later de shortlist) van de Libris Literatuur Prijs en maak kans op bijzondere prijzen, zoals een bezoek van een van de ambassadeurs, boekenpakketten of aanwezigheid bij de bekendmaking van de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. De ultieme hoofdprijs: aanwezigheid bij de prijsuitreiking en het besloten galadiner op 6 mei in het Amstel Hotel, inclusief overnachting. De prijzen hebben hun aantrekkingskracht op verschillende doelgroepen. Dit is ook terug te zien in de inzendingen tot nu toe: 1 op de 5 deelnemers is tussen de 18 en 35 jaar oud.   

Op 18 maart a.s. wordt ’s middags tijdens een bijeenkomst in de Nieuwe Kerk de shortlist voor de Libris Literatuur Prijs officieel bekendgemaakt door de voorzitter van de jury, Jet Bussemaker. Op die dag bezoekt Nieuwsuur traditiegetrouw de zes genomineerden thuis om ze op de hoogte te stellen van hun nominatie. De reportage is dezelfde avond in Nieuwsuur op NPO2 te zien.

Leesclubs kunnen zich nog tot 22 april opgeven via de campagnewebsite www.startjouwleesclub.nl

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden