Boekpresentatie via Instagram

Stip | 6 december 2018

De Amsterdamse schrijver Maurits Koelewijn (37) presenteert op zaterdag 5 januari zijn nieuwe verhalenbundel Voorbij de grens. De boekpresentatie is niet in een bibliotheek of leeszaaltje, maar via een livestream te volgen op Instagram. Dit is volgens Koelewijn de eerste Nederlandse boekpresentatie die niet meer fysiek, maar alleen online is bij te wonen.

Koelewijn wil livestreamen om boekpresentaties weer hip te maken. En hij ziet nog meer voordelen. ‘Ik hoef geen zaal of catering te huren, het publiek hoeft niet door weer en wind en ik heb geen last van podiumvrees,’ zegt de schrijver. De presentatie mag weliswaar uniek zijn, inhoudelijk vertoont het veel kenmerken van een traditionele boekpresentatie. Koelewijn zal een eerste exemplaar overhandigen aan een BN’er en doet vervolgens een korte voordracht. Belangrijk verschil is dat er na afloop geen signeersessie is. Wel zullen de kijkers op Instagram Live Stories als eerste de kans krijgen een e-book te downloaden via Apple, Bol.com, Google Play en Kobo.

De livestream begint op zaterdag 5 januari om 20.00 uur op instagram.com/mauritskoelewijn81 en duurt ongeveer 45 minuten. Na afloop blijft de uitzending nog 24 uur bewaard op Instagram Stories. Om de uitzending bij te wonen dient men Koelewijn eerst te volgen.

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden