App Arnon Grunberg verbeterd en uitgebreid

Geraldine te Gussinklo | 13 januari 2020

De Grunberg-app, een jaar geleden geïntroduceerd voor Goede mannen, is na succes verbeterd en uitgebreid met de nieuwe roman Bezette gebieden en 13 van Arnon Grunbergs eerdere boeken. Deze speciaal ontwikkelde applicatie is vanaf nu gratis te downloaden op iPhone en iPad.

Bezette gebieden, de nieuwe roman van Arnon Grunberg (1971) is direct sinds de verschijning afgelopen vrijdag ook in een nieuwe vorm te lezen, via een speciaal hiervoor ontwikkelde mobiele applicatie. De app is gemaakt door de Utrechtse startup Immer, gebaseerd op jarenlang leesonderzoek, en biedt een nieuwe manier van lezen. Ieder boek wordt verdeeld in prettig leesbare porties, er is optioneel leesgeluid, en de voortgangsring laat zien hoe ver de lezer is in een boek, deel en hoofdstuk.

De Grunberg-app werd door lezers hooggewaardeerd, vertelde ook ontwikkelaar Niels 't Hooft afgelopen zomer. 83% van de geënquêteerde lezers vond de app beter lezen dan een normaal e-book, tweederde zelfs beter dan een papieren boek. 100% van de lezers gaf aan vaker boeken te willen lezen in een Immer-app. De app werd goed ontvangen door de pers. Hij kwam voorbij in de NOS op 3 Tech Podcast en op NPO Radio 1, en op onder meer RTL Nieuws, Nu.nl, iPhoned en iCulture. Apple riep de app uit tot ‘App van de dag’ en hij haalde de vijfde plaats in de App Store-categorie Boeken. Ook won hij een Indigo Design Award.

Nu is een gratis update beschikbaar waaraan niet alleen Bezette gebieden is toegevoegd, maar ook veel van Grunbergs eerdere werk: de app bevat 14 romans, 1 novelle en 10 verhalen in totaal. Deze teksten kunnen los in de app worden gekocht.

Naast de nieuwe boeken bevat de app nu een keuze uit vier leessoundtracks: behalve de Canto Ostinato van Simeon ten Holt zijn er drie minimalistische soundscapes beschikbaar, speciaal gecomponeerd door audiostudio SonicPicnic om te lezen met koptelefoon op. De app heeft een geheel vernieuwde vormgeving door Saskia Freeke, werkt soepeler en eenvoudiger, en bevat een nieuwe optie om met grote letters te lezen.

Download gratis in de App Store (iPhone/iPad)

Log snel in of word abonnee van Boekblad
  • Dit artikel bevat nog minimaal 0 woorden
Nog geen abonnement op Boekblad?

Profiteer van onze voordelige abonnementen.

Nu abonnee worden