Wijs

Wijs

15 juni 2017

Inmiddels is de verkiezing van de volgende Boekverkoper van het Jaar alweer in volle gang en schrijf ik mijn laatste column. De vorige vijf gingen over doorzetters, inspirators voor mij in dit mooie vak waar zoveel mooie voorbeelden te vinden zijn, getuige de weer schitterende longlist van dit jaar.

- remco houtepen
Passie

Passie

18 mei 2017

Amsterdam-Noord is soms net een dorp, zegt Frank Reijgwart tegen mij. Frank, eigenaar van boekhandel Plantage van der Plas, werkte bij diverse boekhandels en ook een paar uitgevers. Maar vergaderen was niet zijn ding, het kriebelde, hij wilde voor zichzelf beginnen.

- remco houtepen
Stilstand is achteruitgang

Stilstand is achteruitgang

21 maart 2017

Soms zoek je naar inspiratie ver buiten de deur, maar ben je blind voor waar je al jarenlang tussen staat. Doorzetters. Ik heb het over de familie Rienks.

- remco houtepen
Doorzetters

Doorzetters

13 december 2016

‘Dag Remco, met Lucie, van Boekblad. Wij zouden jou – als Boekverkoper van het Jaar – willen vragen voor de maandelijkse column.’ Het is begin november wanneer Lucie mij belt. Zoals bij de meeste boekhandels het geval is, neemt ook bij ons de drukte toe en is er nog veel werk te verzetten. Het is sowieso een vreemde periode geweest. Een periode waarin klanten mij onophoudelijk feliciteerden. 

- remco houtepen