Zomerzinnen festival

16 juni 2018

Zaterdag 16 juni treden op festival Zomerzinnen in Dwingeloo op verschillende locaties (zalen in Hotel Wesseling en Grand Café de Brink, de Nicolaaskerk, het koetshuis en een grote tent) landelijk en regionaal bekende schrijvers, dichters en muzikanten op. Daarnaast is er op het gratis toegankelijke festivalterrein een aansprekend randprogramma met muziek, straattheater en horecastands.

56472.logo-zz-2017-400groot.jpg

Het begon in 2007 als literair midzomerfestival; laagdrempelig, gezellig, met cultuur op niveau, georganiseerd door Biblionet Drenthe in samenwerking met alle literaire organisaties en veel vrijwilligers. Sinds 2012 is de Stichting Zomerzinnen verantwoordelijk. Er zijn edities geweest in Wezup, Veenhuizen, Dwingeloo, Hoogeveen, Amen, Assen, Meppel, Zuidlaren en Emmen.
De afgelopen twee jaar was Zomerzinnen een tweedaags literatuur-muziekfestival met Amen als vaste locatie. Dit Drentse dorpje tussen Assen en Grolloo heeft, hoe mooi ook, zijn beperkingen. Vandaar dat besloten is het festival naar Dwingeloo te verplaatsen. Een prachtig brink-dorp in het centrum van de provincie Drenthe en uitstekend bereikbaar.
 
Op de lijst van deelnemers staan dit jaar onder meer Tommy Wieringa, Marieke Lucas Rijneveld, Maxim Februari, Ellen Deckwitz, Corrie van Binsbergen, Frank Westerman en Fleur van der Bij, Jan Veenstra en Marga Kool.


Meer informatie:

Datum: 16 juni 2018
Locatie: Dwingeloo
Kaarten €21 in de online voorverkoop op de website, €22,50 aan de deur.