Zin in Zomer 2017

16 augustus 2017 - 30 augustus 2017

Al voor de achtste keer is er de laatste twee weken van augustus Zin in Zomer in Genk, Hasselt en Sint-Truiden. Onder het thema Familie geven auteurs, muzikanten, interviewers en anderen het beste van zichzelf op verrassende plekken in de drie steden.

zin_in_zomer_2017.jpg

Geen familie hebben bestaat niet, tenzij u nog in de ooievaar of de bloemkool gelooft. Maar misschien is dat ook familie? Iedereen heeft familie, want zonder familie waren u en ik er niet. Iedereen draagt iets van die familie in zich, iets wat onvermijdelijk is, iets wat genetisch bepaald wordt. En dat levert, al sinds de mens kan schrijven, pareltjes op die op een bepaald moment literatuur werden genoemd.

Zin in Zomer heeft gezocht naar een mooi evenwicht waarin zowel de (auto)biografische als de fictieve familieliteratuur mekaar vinden, en zo een programma samengesteld waarin de diversiteit van familie een belangrijke rol speelt. Immers, in de 21ste eeuw is de familie vaak heruitgevonden: van één-ouder gezinnen tot co-housing projecten, van nieuw samengestelde gezinnen over twee-vadersgezinnen tot veelkleurige, gemengde families. Familie is inmiddels een begrip dat zichzelf steeds weer in betekenis moet heruitvinden. En daar maken schrijvers dankbaar gebruik van, zoals ongetwijfeld zal blijken...

Zin in Zomer zoekt elk jaar niet voor de hand liggende locaties, van een kapel bij een rusthuis tot een fruitbedrijf, van een oude kerk tot een modern ziekenhuis. De omgeving zorgt mee voor de bijzondere sfeer van een Zin in Zomervoorstelling.

Bij elke voorstelling hoort een 'voorafje' - een gratis extraatje voor snelle beslissers. Een filmvoorstelling, een wandeling door aardbeienplantages, een rondleiding door een tentoonstelling… de voorafjes zijn even gevarieerd als de voorstellingen!

Met dit jaar o.a. Jef Aerts, Cara Van der Auwera, Abdelkader Benali, Anneleen Boehme, Esmé Bos, Carll Cneut, Tijs Delbeke, Adriaan van Dis, Bart Eeckhout, Lieve Joris, Bleri Lleshi, Anna Luyten, Frie Mechele, Bart Moeyaert, Chantal Pattyn, Hagar Peeters, Mark Schaevers, Kris Van Steenberge, Bart Voet en Les rideaux de ma grand-mère.

Meer informatie
Datum: 16 tot en met 30 augustus
Locatie: Diverse locaties in Genk, Hasselt en Sint-Truiden, België
Bekijk hier het gehele programma